al 100 jaar vakmanschap

Gegrilde worst met rode peper en aïoli

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 niet opgebonden saucijs van 600 g
  • 1 tl gedroogde rode pepertjes
  • 1 bosje verse tijm
  • 5 tenen knoflook,fijngehakt
  • sap van1/2 citroen
  • 1 eidooier
  • olijfolie extra vierge
  • Extra:blender of staafmixer
  • barbecuespies

 

  1. Leg de opgerolde worst in een met water gevulde koekenpan. Zet de pan op laag vuur en laat de worst 10 minuten wellen.
  2. Verkruimel de rode pepertjes en rits de tijmblaadjes van de stelen. Meng met zout en peper tot een kruidenmix.
  3. Haal de opgerolde worst uit de pan en steek er een stevige spies in. Leg de worst op een rooster en grill tot de worst bruin is. Draai om en bestrooi royaal met de kruiden.
  4. Maak intussen de aïoli. Pureer met staafmixer/blender de gehakte knoflooktenen en citroensap.Voeg het eigeel toe. Giet al mixend langzaam de olijfolie erbij, totdat er een zeer dikke saus ontstaat. De aïoli moet dik zijn en een krachtige smaak hebben.

Voeg eventueel wat zout toe.

Serveer de warme worst met de aïoli, aardappelsalade en stokbrood.

 

Eet smakelijk