al 100 jaar vakmanschap

Eenvoudige stoofpot

Ingrediënten voor 4 personen

  •  60 g boter
  • 600 ml vleesbouillon
  • 1 ui kleingesneden
  • 500 g rundergehakt
  • 2 wortels kleingesneden
  • zout en peper
  • 4 tomaten,ontveld,kleingesneden
  • 250 g diepvries doperwten
  • 30 g bloem
  • fijngesneden peterselie om te garneren
  • 1tl mosterdpoeder


Voorbereiding

  1. Laat de boter smelten in een pan en bak hierin de ui en wortel op laag vuur onder af en toe roeren in ongeveer 5 minuten zacht. Voeg de tomaten toe en bak het geheel onder af en toe roeren nog 3 minuten.
  2. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de bloem en het mosterdpoeder toe. Zet de pan terug op het vuur en bak het geheel al roerend 2 minuten. Schenk al roerend heel geleidelijk de bouillon erbij, breng alles vervolgens aan de kook en blijf roeren tot de saus indikt.
  3. Bak het gehakt in een koekepan rul en voeg het aan de saus toe. Breng op smaak met zout en peper,dek de pan af en laat het geheel onder af en toe roeren 45 minuten zachtjes koken.
  4. Schep voorzichtig de doperwten erdoor,dek de pan weer af en laat het geheel onder af en toe roeren nog 15 minuten sudderen. Proef en voeg zonodig nog wat zout en peper toe. Garneer met de peterselie.

Lekker met pasta,aardappelpuree of stevig boerenbrood.

Eet smakelijk