al 100 jaar vakmanschap

Biefstuk met Pepersaus

  • 4 biefstukken van 150/200 gr per stuk
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 4 el geplette zwarte peperkorrels
  • (u kunt ze in een plastic zak grof pletten met een fles)
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • 4 el room
  • 3 el cognac
  • zout
  •  50 gr boter

 

  1. Haal de biefstukken een kwartier voor het bereiden uit de koelkast. Dep ze droog en bestrooi ze met wat zout. Strooi de peperkorrels op een bord en druk er de biefstukken aan beide zijden in. Zet de oven op 150˚C.
  2. Verhit de helft van de boter in een ruime koekenpan. Bak het vlees naar wens 3/10 minuten aan beide kanten. Giet er de cognac overheen en steek aan. Haal de biefstukken uit de pan zodra de vlam is gedoofd. Schik ze op een schaal en houd ze warm in de oven.
  3. Giet het braadvocht weg. Meng 1 mespunt cayennepeper met de olijfolie en doe dat samen met de room in de koekenpan. Breng aan de kook en meng goed gedurende 1 minuut. Roer er de rest van de boter bij.
  4. Giet de saus over de biefstukken en dien ze onmiddellijk op.

Lekker met frites of stokbrood. Geef er sla met vinaigrette bij.

Eet smakelijk.