al 100 jaar vakmanschap

Biefstuk met peper en rode-uiensalsa

Ingrediƫnten voor 4 personen

  • 4 biefstukken (van de haas) van 125g per stuk
  • 2 el olijfolie
  • 2 el gemengde peperkorrels
  • zout naar wens
  • verse peterselie om te garneren

Voor de salsa

  • 3 tomaten
  • 2 tl mieriks-wortelsaus (potje)
  • 2 el tomatensap
  • 1 el gehakte verse peterselie
  • 1 rode ui,fijn gehakt
  • zwarte peper

 

  1. Verwijder het velletje en de zaadjes van de tomaten, en hak de tomaten klein. Doe het vruchtvlees met het tomatensap, de rode ui, mierikswortel, peterselie en zwarte peper in een kom en meng goed door elkaar. Dek af en zet 1 uur terzijde.
  2. Verwarm de grill tot middelhoog. Plet de peperkorrels in een vijzel of met een deegroller. Bestrijk de biefstukken aan alle kanten met de olijfolie, en bedek ze dan met de geplette peperkorrels.
  3. Leg de biefstukken op een grillrooster en grill ze 4-5 min aan elke kant, tot ze bruin zijn en de gewenste gaarheid hebben. Serveer met de rode-uiensalsa en garneer met verse peterselie.

Lekker met een salade en gebakken krieltjes of stokbrood.

Eet smakelijk