al 100 jaar vakmanschap

Biefreepjes met broccoli en gember

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g biefreepjes
  • 200 g broccolireepjes
  • 3 el plantaardige olie
  • 2 teentjes knoflook fijngesneden
  • 1 tl geraspte verse gember
  • 1 ui in dunne ringen
  • 1 tl zout
  • 2 tl lichte sojasaus

 

Marinade

  • 2 el lichte sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 2 tl Chinese rijstwijn
  • 1 tl suiker
  • snufje witte peper

 

  1. Meng voor de marinade alle ingrediënten in een kom en schep het vlees erdoor. Laat het afgedekt 1 uur marineren,schep af en toe om. Blancheer de broccoli 1 minuut in ruim kokend water. Laat uitlekken en zet opzij.
  2.  Verhit 1 el olie in een voorverwarmde wok,voeg de knoflook,gember en ui toe en roerbak 2 min.Doe de broccoli erbij en roerbak nog 2 min. Schep de groenten uit de pan en zet opzij.
  3.  Maak de wok schoon en verhit de rest van de olie.Roerbak het vlees tot het begint te kleuren. Voeg het broccolimengsel toe met het zout en de sojasaus en warm het al omscheppend door. Serveer meteen.

 

Lekker met witte rijst of gekookte krieltjes

 

Eet smakelijk